Fatih Karadeniz Pidecisi…


Fatih Karadeniz pidecisi işletenleriYaklaşık 12 yıl önce tanıdığım ve hemen hemen her iki ayda bir mutlaka uğradığım Fatih Karadeniz Pidecisi tamamıyla karadeniz yöresinden getirttiği malzemelerle pişirip önümüze getirdiği inanılmaz lezzetteki pide çeşitleriyle yörenin ve istanbulun ününü hak etmiş çok şirin, mutavazi, damak tadına ve lezzetine sığmayan ufak mekanıyla dikkatinizin çekmemesi mümkün olmayan nadide yerlerden biri.
Fatih karadeniz pidecisiOsmanlı mimari tarzıyla yenilediği iç mekanı ve müziği eşliğinde çıtır çıtır pideleri müşterilerine sunmaktan büyük keyif ve eyecan duyan garsonları ise pidelere hayrıca bir lezzet ve sıcaklık katıyor.
Yıllardır lezzet ve hizmetinden en ufak bir sapma göstermeye bu yer fazla çeşide kaçmadan hizmet veriyor. Bodrumda imal etti hamurları ile pideleri fırına veren kişileri bile rahatlıkla görebildiğimiz  bu ufak yerde pide yemek için çoğu zaman sıra beklemeniz gerekmektedir.
1957 yılında Trebolu’lu Mehmet Yazıcı tarafından kurulan bu yer yöresel ürünler kullanarak karadenizden temin edilen bu mütevazi yerTürkiye’nin en iyi seçilen Pidecisi seçilmiş olmakla birlikte seçildiğinden bu yana lezzetinden ve kalitesinden herhangi bir şey kaybetmemiş olduğu izlenimini izlemlerinizden bile fark edebilirsiniz.
Fatih karadeniz pidecisi
Tam bir sarraf ayarında hazırlanmasından pişirilmesine kadar geçen süreçte oluşan pideleri yine kendilerini hazırladığı içeceklerle içmenizi ki özellikle ayranını tavsiye ederim.
Masanıza oval bir metal tabak ile sunulan sıcak kapalı bir şekilde pişmiş  gelen ve altı üstü nar gibi kızarmış pidenizi yöresel tereyağı ile kendiniz yağlıyorsuzun.  yağladığınız  pidenizi yaklaşık iki dakika bekledikten sonra  sıcak pidenin tereyağını emmesiyle yumuşayan pideyi şöyle bıçığınızla düzleştirmek için bastırdığınızda pide düz bir hale  getirdikten sonra ortadan ikiye bölüyor ve kestiğiniz taraftan başlayarak uca doğru yemeniz gerekiyor yoksa içindeki malzeme akabildiği gibi dağılabiliyorda… 
fatih karadeniz pidecisi... Basın
Harika bir lezzet kokusuyla yayılan pidelerinizi kıtır kıtır yemek ise gerçekten inanılmaz bir lezzet. Pazartesi günleri kapalı olana bu yerde Benim en favori yiyeceğim yumurtalı kıymalı pide ve ayran olduğunu söyleyebilirim.
Karadeniz pidecisi fatih...
09 Eylül 2011 Tarihi itibarıyle fiyat listesi…
Kıymalı Yumurtalı
11.50.- tl
Trabzon Peynirli Yumurtalı
10.00.- tl
Trabzon Peynirli
9.50.- tl
Yağlı Yumurtalı
10.50.- tl
Trabzon Peynirli – Kıymalı karışık
11.00.- tl
Yuvarlak Kavurmalı
16.00.- tl
Trabzon Peynirli – Kavurmalı karışık
14.50.- tl
Kapalı Kavurmalı 
14.50.- tl
Hamsiköy Fırın sütlaç
5.00.- tl
İçecekler…
Kutu içecekler                                         
2.50.- tl
Şişe İçecekler
2.00.- tl
Ayran
2.00.- tl
Sıkma Portakal
3.50.- tl
Çay (küçük)
1.00.- tl
Çay (Fincan)
2.00.- tl
Su
1.00.- tl
Soda
1.50.- tl
(Bu arada pidecimiz canım Kızım Ekin Deniz ile birlikte bizim en sevdiğimiz yerlerden biridir… :) )
Adres: Büyükkaraman Caddesi, No: 57 (Fatih Belediyesi yanı ve İtfaiye Karşısı) Fatih/İstanbul
Telefon: 0212 523 97 95
Önemli not: Şu handa iki pideci var lütfen dikkat edin “Fatih Karadeniz Pidecisi” köşedeki yer değil hemen sokak içinde hotelin yanıbaşında yer almaktadır.
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın

Adelina Sfishta

Okuyanlar Özgür Olmalı

Evrim Teorisi Online

Evrim hakkında herşey...

Virginia Woolf

Herkes kendi geçmişini, kalbiyle bildiği bir kitabın sayfaları gibi kapalı tutar ve dostları sadece onun başlığını okuyabilir.

ODILA BLOGGER by OAS

Turkish Geeks on Life & Politics...

YAŞAMAK ŞAKAYA GELMEZ

Facebook adreslerimiz: http://www.facebook.com/ata.fecob - http://www.facebook.com/pages/fvco/107464239362228

Komeleya Çand û Integrasyon a Kurd Luzern

Kürdischer Kultur und Integrationsverein Luzern/Mythenstrasse7,6003 Luzern

eren@home ~ $

Açık Kaynak, Linux, Programlama Dilleri, Amatör Telsizcilik gibi konular üzerine düşünceler

Ata FE COB

"En büyük yenilgimiz, bir alternatif fikrini kaybetmiş olmamızdır." ___Michael Lebowitz

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

CHP SULTANGAZİ

"Direnme gücü, dünya “evet” sözcüğünü duymak istediğinde 'HAYIR' diyebilme yetisidi" E. Fromm. ________“12 Eylül’de ‘HAYIR’ oyu vererek tokat atın, okyanus ötesinden de duyulsun” KILIÇDAROĞLU