Üniversiteli öğrencinin sağlık yardımı…


Üniversite öğrencisinin sağlık yardımıÜniversiteli öğrencinin sağlık yardımı
Üniversite giriş sınavını kazanarak bugünlerde eğitimlerine başlayan öğrencilere bir sevindirici haber de bizden. Sigortalıların herhangi bir işte çalışmayan ve bu nedenle sigortalı sayılmayan veya isteğe bağlı sigorta kapsamında olmayan, kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olanlara ilişkin, “sağlıkla” ilgili önemli bir düzenleme mevcut.
Bu düzenleme sigortalının “eşini” ve ayrıca “18 yaşını, lise ve dengi öğrenim veya 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’nda belirtilen aday çıraklık ve çıraklık eğitimi ile işletmelerde mesleki eğitim görmesi halinde 20 yaşını, yükseköğrenim görmesi halinde 25 yaşını doldurmamış evli olmayan çocuklarını” ilgilendiriyor.
Aynışekilde düzenleme sigortalının, “yaşına bakılmaksızın malul olduğu tespit edilen evli olmayan çocukları ve yükseköğrenim görmesi halinde 25 yaşını doldurmamış evli olmayan çocukları ile yaşına bakılmaksızın malul olduğu kurum sağlık kurulu tarafından tespit edilen evli olmayan çocuklarını” da kapsıyor.
Üstelik düzenlemede sigortalının; “geçimi sigortalı tarafından sağlanan, her türlü kazanç ve irattan elde ettiği gelirler toplamı yürürlükte bulunan asgari ücretin net tutarından daha az olan ve diğer çocuklarından sağlık yardımı almayan ana ve babası” da var.
Buna göre tüm bu yazdığımız kişiler sigortalı üzerinden sağlık yardımı alabilir.
Dolayısıyla sigortalının 18 yaşını; lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını dolduran çocukları üniversite sınavını kazanmalarından sonra anne-babaları üzerinden sağlık yardımı alabilirler.
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın

Adelina Sfishta

Okuyanlar Özgür Olmalı

Evrim Teorisi Online

Evrim hakkında herşey...

Virginia Woolf

Herkes kendi geçmişini, kalbiyle bildiği bir kitabın sayfaları gibi kapalı tutar ve dostları sadece onun başlığını okuyabilir.

ODILA BLOGGER by OAS

Turkish Geeks on Life & Politics...

YAŞAMAK ŞAKAYA GELMEZ

Facebook adreslerimiz: http://www.facebook.com/ata.fecob - http://www.facebook.com/pages/fvco/107464239362228

Komeleya Çand û Integrasyon a Kurd Luzern

Kürdischer Kultur und Integrationsverein Luzern/Mythenstrasse7,6003 Luzern

eren@home ~ $

Açık Kaynak, Linux, Programlama Dilleri, Amatör Telsizcilik gibi konular üzerine düşünceler

Ata FE COB

"En büyük yenilgimiz, bir alternatif fikrini kaybetmiş olmamızdır." ___Michael Lebowitz

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

CHP SULTANGAZİ

"Direnme gücü, dünya “evet” sözcüğünü duymak istediğinde 'HAYIR' diyebilme yetisidi" E. Fromm. ________“12 Eylül’de ‘HAYIR’ oyu vererek tokat atın, okyanus ötesinden de duyulsun” KILIÇDAROĞLU