3. Boğaz Köprüsü Güzergahı…


3. Boğaz Köprüsü güzergahıİstanbul Anakent Belediyesi, daha 3. köprünün yapımı başlamadan güzergâh üzerindeki iki önemli orman alanını konut bölgesi ilan ederek yapılaşmaya açtı. 50 hektarlık bir askeri alan da TOKİye devredilecek. Güzergâh üzerindeki rantlaşma İstanbulu da aştı ve İzmitte, köprü güzergâhında kalan 500 hektarlık bir alan da Bakanlar Kurulu kararıyla TOKİye devredilmek üzere Dönüşüm Alanı ilan edildi.

üçüncü köprü güzergahıŞehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Tarık Şengül Ne yazık ki daha 3. köprü inşaatı başlamadan güzergâh üzerindeki alanlarda plan değişiklikleri yapılmaya başladı. Bu alanlar İstanbulun soluk aldığı noktalar dedi. Plan değişikliklerini raporlaştıran Toplum İçin Şehircilik Platformu da, duyarlı yurttaşları bugün Kadıköyde gerçekleştirecekleri 3. Köprü Eylemine çağırdı.

Toplum İçin Şehircilik Platformunun Raporu, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 3. köprü güzergâhı üzerinde orman alanları ve su havzalarını tehdit edici nitelikte plan değişikliklerinin yapılmaya başlandığını ortaya koydu.
Platformun İstanbulu Köprüye Getirmek başlıklı raporunda Bazı çevrelerin İstanbulun anayasası olarak nitelendirdiği 1/100.000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planının onaylanışının üzerinden henüz 2 yıl bile geçmeden bir dizi değişiklik Büyükşehir Belediye Meclisinden peş peşe geçmeye başladı. Yapılan değişikliklerin hemen tamamı rant amaçlı denilerek şu değişikliklere dikkat çekildi:
3 üncü köprü arazi alanlarıGüzergâh üzerinde villalı orman alanıSarıyer, Uskumruköyde 3. köprü güzergâhının tam ortasında kalan ve 1/100.000 ve 1/ 25.000 ölçekli planlarda orman alanı olarak görünen bir alan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 16.07.2010 onay tarihli plan değişikliğiyle konut gelişimine açıldı. (Haritada 2 Nolu İşaretlenmiş Alan). Bu alanın içinde villalardan oluşan bir site de bulunması soru işaretleri yarattı.
İktidarın oy deposunda değişiklik: Çevre ve Orman Bakanlığının 02.12.2009’da orman alanı tespiti yaptığı ve bu doğrultuda 1/25.000 planda orman alanı olarak belirlenen Sultanbeylideki bir alan yine 16.07.2010’da yapılan değişiklikle yapılaşmaya açıldı. (Haritada 3. Nolu İşaretlenmiş Alan).
Askeri alanlar da hedefte: Hadımköy Yeşilbayır Bölgesi tarım alanlarının ortasında kalan askeri alanın TOKİye devredilmesi yönünde çalışmalar sürdürülüyor. 50 hektar (500 metreye 1.000 metre) gibi ciddi büyüklükteki bu alan köprünün Avrupa Yakasındaki en önemli bağlantı yolunun üzerinde. (Haritada 1. Nolu İşaretlenmiş Alan). Şu anda devre ilişkin kurum görüşleri alınıyor.
  1. münir eylem karaaslan
    22/08/2013, 14:39

    maalesef yukarıdaki siyah beyaz otoyol haritası yanlış.en son çizimi istimlak sahası çıkışlar viyadük ve açık tüneller ve en önemlisi geçiş güzergahı yanlış.bilgilerinize.

  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın

Adelina Sfishta

Okuyanlar Özgür Olmalı

Evrim Teorisi Online

Evrim hakkında herşey...

Virginia Woolf

Herkes kendi geçmişini, kalbiyle bildiği bir kitabın sayfaları gibi kapalı tutar ve dostları sadece onun başlığını okuyabilir.

ODILA BLOGGER by OAS

Turkish Geeks on Life & Politics...

YAŞAMAK ŞAKAYA GELMEZ

Facebook adreslerimiz: http://www.facebook.com/ata.fecob - http://www.facebook.com/pages/fvco/107464239362228

Komeleya Çand û Integrasyon a Kurd Luzern

Kürdischer Kultur und Integrationsverein Luzern/Mythenstrasse7,6003 Luzern

eren@home ~ $

Açık Kaynak, Linux, Programlama Dilleri, Amatör Telsizcilik gibi konular üzerine düşünceler

Ata FE COB

"En büyük yenilgimiz, bir alternatif fikrini kaybetmiş olmamızdır." ___Michael Lebowitz

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

CHP SULTANGAZİ

"Direnme gücü, dünya “evet” sözcüğünü duymak istediğinde 'HAYIR' diyebilme yetisidi" E. Fromm. ________“12 Eylül’de ‘HAYIR’ oyu vererek tokat atın, okyanus ötesinden de duyulsun” KILIÇDAROĞLU