Mangalda Kuru Fasülye…


Mangalda Kuru Fasülye...MANGALDA KURU FASÜLYE…
Balat‘ta 2003 yılında Erol Şentürk tarafından hizmete açılan  “Çanak Mangalda Kuru Fasülyeünvanı ile Balat Hastanesi Karşısında faaliyetini sürdüren  bu yer, kuru fasülyeye tadı ve lezzetiyle Türk mutfağında önemli bir yer edinmiş olduğunu ilk etepta hemen hissetmek hiçte zor değil. Tarihsel bir yerleşim yeri olan ve eski istanbul’un tüm gizem ve tarihsel köklerini farkedebileceğiniz bu lokanta Yerleşik Türk yemeklerinden oluşan bir menüye sahip olması ise hayrıca ilgiye değer.
Ağız tadını geleneksel yemeklerimizden  Tarhana Çorbası, Kuru fasülye, Pilav, Izgara çeşitleri ve Köfte ağırlıklı olması ile birlikte tatlı olarak özellikle İrmik elvası ağırlıklı bir tat anlayışı açısından genel bir müşteri kitlesine hitap ediyor diyebiliriz.
Mangalda kuru fasülye...İsminden de anlaşılacağı üzere pişirilen kuru fasülyenin tadı ve lezzeti mangalda pişiriliyor olmasından kaynaklandığıdır. Tabağınızda kremit kırmızısı suyu ve yuvarlak peyaz fasülyelerin görünümü iştah açıcı özelliği sahip diyebilirim. Ağızda hemen eriyen ve sanıyorum birazda baharat ve yağı özel olduğunu tahmin etmeniz hiç te zor değil. Kuru fasülyenin ağızındaki lezzetinin ardından Pilav ve yoğurdu ise gerçekten inanılmaz bir lezzet sürekliliği ve uyumu sağlıyor sanki.
Çanakkale Biga ilçesinde yapılan ev tarhanası ile başlıyor lezzetin etabı. Mangalda 5 saat pişen Kuru Fasülye yemeği; Pastırmalı, Etli ve sade olarak yapacağınız tercih ile devam ediyor. Erzurum İspir ilçesi şeker fasülyesinan dayanılmaz tadı ile devam eden süreci pilav, yoğurt ve ev yapımı turşu da olursa e artık bize söylenecek başkaca söz bırakmıyor sankı… 🙂
Mangalda kuru fasülye...

Kuru fasülye...

Kaliteyi köy ile şehrin tarihsel dokusunda yer alan böyle bir buluşma noktasında lezzeti sadece damak tadı olarak düşünmek  gerçekten anlamsız olur. Çünkü Mangalda Kuru Fasülye lettezi köy, şehir, tarih karışımı ile mütevazi, dingin, huzurlu bir havasıyla önümüze seren bir lezzet  karıştırılmış bir farklı ve anlamlı güzelliği sahip.

Mangalda kuru fasülye

Mangalda Kuru fasülye balat ist...

İşletenleri ve böyle güzel bir atmosferde bu lezzeti bizlere tattıran ve yaşatan tüm Çanak Mangalda Kuru Fasülye kurucu, çalışan ve hizmet verenlerine yürekten sevgi ve saygılar…
ucnoktaaforizma…
Mangalda kuru fasülye bilgi...
Mangalda Kuru Fasülye

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Önemli Not: tüm fotoğraflar ve görseller tarafıma aittir izinsiz kullanılması durumunda yasal işlem yapılcaktır (ucnoktaaforizma-Ata Fecob)

  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın

Adelina Sfishta

Okuyanlar Özgür Olmalı

Evrim Teorisi Online

Evrim hakkında herşey...

Virginia Woolf

Herkes kendi geçmişini, kalbiyle bildiği bir kitabın sayfaları gibi kapalı tutar ve dostları sadece onun başlığını okuyabilir.

ODILA BLOGGER by OAS

Turkish Geeks on Life & Politics...

YAŞAMAK ŞAKAYA GELMEZ

Facebook adreslerimiz: http://www.facebook.com/ata.fecob - http://www.facebook.com/pages/fvco/107464239362228

Komeleya Çand û Integrasyon a Kurd Luzern

Kürdischer Kultur und Integrationsverein Luzern/Mythenstrasse7,6003 Luzern

eren@home ~ $

Açık Kaynak, Linux, Programlama Dilleri, Amatör Telsizcilik gibi konular üzerine düşünceler

Ata FE COB

"En büyük yenilgimiz, bir alternatif fikrini kaybetmiş olmamızdır." ___Michael Lebowitz

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

CHP SULTANGAZİ

"Direnme gücü, dünya “evet” sözcüğünü duymak istediğinde 'HAYIR' diyebilme yetisidi" E. Fromm. ________“12 Eylül’de ‘HAYIR’ oyu vererek tokat atın, okyanus ötesinden de duyulsun” KILIÇDAROĞLU