Hastalıklar ve Doğru Beslenme…


dogru beslenmeDoğru beslenme programıyla hastalıklardan korunun
Kış hastalıklarına meydan okuyun
İstanbul Haber Servisi – Uzmanlar, soğuk havalarda seyreden nezle ve grip gibi kış aylarının korkulu hastalıklarından doğru bir beslenme programıyla kurtulmanın mümkün olduğunu söylediler. Diyetisyen Nil Şahin Gürhan, kış boyunca havuç, balkabağı, domates ve yulaf gibi bağışıklık sistemini güçlendirici sebzelerin ve C vitamini açısından zengin turuncu sebzelerin sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini vurguladı. Nil Şahin Gürhan, ıspanağın içindeki demirden daha fazla yararlanmak için ıspanakla beraber portakal suyu içilmesi gerektiğini, doğal antibiyotik sarımsağı ise haftada 2-3 kez tüketmenin vücut direncini arttırdığını belirtti.
Yoğurt: İçerdiği laktik asit ile mikroplara karşı koruma sağlayan yoğurt düzenli tüketildiğinde soğuk algınlığına yakalanma riskini azaltır.
Yulaf ezmesi veya yulaf ekmeği: Yulafın içinde bulunan beta-glukan isimli diyet lifinin hastalıklara karşı direnci arttırdığı, bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Kış süresince kah- valtılarda haftada 1-2 defa yulaf ezmesi ve öğünlerinizde 1-2 dilim yulaf ekmeği tercih ederek hastalıklardan korunabilirsiniz.
Kuruyemişler: İçerdikleri yoğun magnezyum, çinko, omega-3 yağ asitleri ve E vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda oldukça başarılılar.
Karbonhidratı eksik etmeyin: Karbonhidrat eksikliği kişinin kendini bitkin hissetmesine neden olur. Bu nedenle karbonhidrat, protein ve yağ açısından dengede olan mönülerin tercih edilmesi gerekir.
Turuncu sebzeler: Kış ayları boyunca turunçgiller, havuç ve bal kabağı turuncu sebze-meyveler A vitamini öncüsü ve güçlü bir antioksidandır. Turunçgiller C vitamini açısından da zengindir.
Ispanakla portakal suyu için: Pazı, roka, brokoli ve ıspanak gibi kış sebzeleri beslenmemiz açısından son derece önemli rollere sahiptir. Ispanak demir minerali açısından da zengindir ancak içerisinde bulunan demir vücutta zor kullanılan demir çeşididir.
Patates enerji katar: Turp, kereviz, yerelması ve patates gibi sebzelerin içeriklerinde bulunan antioksidan öğeler ile vücudumuzu serbest radikallere karşı güçlü hale getirirler.
Soğan, sarımsak doğal antibiyotik: İçerdikleri kükürtlü bileşenler sayesinde soğan ve sarımsak antibiyotik özelliğe sahiptir, vücut direncinizi arttırır.
Günde 15 bardak su: Kışın susuzluk hissi yaşamıyor olsak dahi, su içmeye özen göstermeliyiz.
Kafeinden uzak durun: Aşırı tüketildiklerinde vücut su dengesini de bozabilen bu tür içecekler yerine su, taze meyve suyu ve ayrana yönelebilirsiniz.
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın

Adelina Sfishta

Okuyanlar Özgür Olmalı

Evrim Teorisi Online

Evrim hakkında herşey...

Virginia Woolf

Herkes kendi geçmişini, kalbiyle bildiği bir kitabın sayfaları gibi kapalı tutar ve dostları sadece onun başlığını okuyabilir.

ODILA BLOGGER by OAS

Turkish Geeks on Life & Politics...

YAŞAMAK ŞAKAYA GELMEZ

Facebook adreslerimiz: http://www.facebook.com/ata.fecob - http://www.facebook.com/pages/fvco/107464239362228

Komeleya Çand û Integrasyon a Kurd Luzern

Kürdischer Kultur und Integrationsverein Luzern/Mythenstrasse7,6003 Luzern

eren@home ~ $

Açık Kaynak, Linux, Programlama Dilleri, Amatör Telsizcilik gibi konular üzerine düşünceler

Ata FE COB

"En büyük yenilgimiz, bir alternatif fikrini kaybetmiş olmamızdır." ___Michael Lebowitz

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

CHP SULTANGAZİ

"Direnme gücü, dünya “evet” sözcüğünü duymak istediğinde 'HAYIR' diyebilme yetisidi" E. Fromm. ________“12 Eylül’de ‘HAYIR’ oyu vererek tokat atın, okyanus ötesinden de duyulsun” KILIÇDAROĞLU