Neden?, Neden?, Neden?…


Neden Bencillik: Kendilik duygusunu tamamlamak için her an doymak zorunluluğundan, doyulamayan bir an, narsist benliğinin dağıldığı zamandır.
Neden Cömertlik: Cömert olmazsanız, başkaları size karşı cimri olarak yaptığınızı ödetir, ama cömertseniz onlar da cömert davranarak sizi ödüllendirir. Ün diye bir şey olduğundan, git gide herkes size cömert ya da cimri davranır ve küçücük cömertliğin karşılığını ün nedeniyle büyük ödül olarak, yapmadığınız cimriliğin karşılığını da büyük ceza olarak alırsınız.
Neden Kıskançlık: Kadının sadakatsizliğinin erkeğin üremesi üzerine olan negatif etkisi, erkeğin sadakatsizliğinin kadının üremesi üzerine olan negatif etkisinden daha yüksektir. O nedenle erkeğin kıskançlığı kadına göre daha fazla ve ölümcüldür. Kadınlar kocalarının başka kadınlarla ilişkisinden çok onlara kaynak aktarmasından, erkeklerse eşlerinin başka erkeklerle cinsel ilişkiye girmesinden rahatsız olmaktadır. Yani kadın kocasının “saçmalık”larından ötürü çocuklarını besleyememekten, erkekse başkasının çocuğuna farkında olmadan bakmak durumunda kalmaktan huzursuzlanır.
Neden Gelişme: Bir sabah ormanda ceylanlar gözünü açar, aynı anda aslanlar da gözünü açar. O gün en yavaş ceylanı, en hızlı koşan aslan yakalar. Ertesi gün ceylanların arasında o kadar yavaş bir ceylan yoktur artık ve aslanlar bu gün daha hızlı koşmak zorundadırlar.
Neden Duygu Var: Üremek ve sosyal ilişki geliştirmek için, 1873 de Darwin, duyguları tanımayan sosyal ilişki geliştiremez, demişti.
Neden İmkânsız Aşk: Bu ya çok enerjiklerin işidir ya da kendinden umutsuzların. Böylece birinciler nerede tüketeceklerini bilemedikleri enerjiyi tüketirler. İkincilerse imkânlı bir aşk yaşamak konusunda umutsuzdurlar, imkânsız bir aşka atılarak, kendileri için imkânlı aşkların bile imkânsız olduğu gerçeğinden ve bu gerçeğin yarattığı özeleştiriden uzak kalırlar.
Neden Kaza Bazılarını Bulur: Az gelişmiş ülkelerde toplum düzeni kurulamadığı için, insanların kendi düzeni önem kazanır. Obsesifler kendi düzenlerini kurar, ötekilerse kuramaz ve ülkenin düzensizliğinden kaynaklanan belalara karşı savunmasız kalırlar. Az gelişmiş ülkede özdüzeni olmayan insanın, sadece bu nedenle başı beladan kurtulamaz.
Neden Bazı Erkekler Daha İyi ve Daha Erkeksidir: Onların eşleri hafifçe histeriktir ve olağan gündelik durumlarda bile öteki kadınlara göre daha fazla kadınsılık göstererek eşlerini daha erkeksi (başarılı, güçlü, becerikli) olmaya zorlarlar, erkeksi davranışı artmış eşse, başka erkekle çatışmamak için özellikle yalnızken öteki erkeklere karşı aşırı iyi olur.
Yaratıcılık Nasıl Ölçülür: (İnsanın tüm içindekiler ­ İnsanın tüm dışındakiler) x Zekâ + Eğitim + Yapma tutkusu 
Yaşam Kavgasının Türevi Alınırsa Geriye Ne Kalır: Kadın için nitelikli sperm, erkek için nitelikli ve çok yumurta, her ikisi için de 121 ATP (Her şeker molekülü vücutta parçalanınca geriye enerji veren ve yaşamın temel aracı olan 121 ATP molekülü çıkar.)
Rölativite Nedir: İstanbul’da yazdığın özgeçmişe karşı, Kastamonu da hayranlık, New York’ta utanç duymaktır.
Neden Dikkat Etmem Lazım: Çünkü hem her konuda hırslıyım, hem her yönden zayıfım.
Demokrat Ülke Ne Demek Değil: Kişiye zengin olma potansiyeli veren ülke demek değildir.
Neden İnsan Hâlâ Temizdir : Çünkü Tanrı’nın insanı kirletmeye ihtiyacı yoktur.
Neden İyi: Çünkü hâlâ küsebilen biri.
Ruhun Hastalıkları Nedir: Ruhun ihtiyaçlarıdır, ihtiyaçlar hastalıkları belirler.
Türkiye Neden Belalı: Çok genç var, havada estiği kadar ruhlarda da fırtına esiyor da ondan
Sohbet Neden Sofrada Yapılır: Çünkü bardağına rakı dolmamış adama anlatılacak az öykü vardır
Evini Toplayan Bir Kadın Neden Sevilir: Bir toplardamarı izlerse parmağın çünkü elin kalbe varır!
Bitiren Nedenler Neden Bilinmiyor: Osurmak, en soylu aşkları bitirmek konusunda, sanıldığından fazla yer işgal eder dünyada ve osurduğunu onun bilinç altına iteriz daima.
Eski Değerliyse En Değerli Şey Nedir: Sahip olunabilecek en değerli şey hâlâ bir çocuktur dünyada, çünkü Rubens’in tablolarından, Bach’ın bestelerinden de eski çocuklar, üç milyon yıl önceki atalardan kalma eşsiz DNA fosili taşıyorlar.
AYLAK BİLGİ  / M. Tahir Ceylan
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın

Adelina Sfishta

Okuyanlar Özgür Olmalı

Evrim Teorisi Online

Evrim hakkında herşey...

Virginia Woolf

Herkes kendi geçmişini, kalbiyle bildiği bir kitabın sayfaları gibi kapalı tutar ve dostları sadece onun başlığını okuyabilir.

ODILA BLOGGER by OAS

Turkish Geeks on Life & Politics...

YAŞAMAK ŞAKAYA GELMEZ

Facebook adreslerimiz: http://www.facebook.com/ata.fecob - http://www.facebook.com/pages/fvco/107464239362228

Komeleya Çand û Integrasyon a Kurd Luzern

Kürdischer Kultur und Integrationsverein Luzern/Mythenstrasse7,6003 Luzern

eren@home ~ $

Açık Kaynak, Linux, Programlama Dilleri, Amatör Telsizcilik gibi konular üzerine düşünceler

Ata FE COB

"En büyük yenilgimiz, bir alternatif fikrini kaybetmiş olmamızdır." ___Michael Lebowitz

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

CHP SULTANGAZİ

"Direnme gücü, dünya “evet” sözcüğünü duymak istediğinde 'HAYIR' diyebilme yetisidi" E. Fromm. ________“12 Eylül’de ‘HAYIR’ oyu vererek tokat atın, okyanus ötesinden de duyulsun” KILIÇDAROĞLU