Disk Birleştiricisi… (Çok Beğeneceksiniz)


Bu yazımda benim gibi performans düşkünlerine oldukça yararlı bir program tanıtacağım.

Bilgisayarımızın en önemli parçası olan sabit diske daha iyi bir performans için sürekli bakım yapılmadılar. Nedir bu bakım derseniz cevabı oldukça basit. Tahmin ettiğinize eminim.

En önemli bakım tabii ki disk birleştirmedir. Bu işlem ise bazı etkenlere bağlı olarak oldukça uzun ve sıkıcı geçebilir. En önemli etkenler ise diskin boyutunun büyük olması, parçalanan dosyaların boyutunun büyük olması ve parçalanan dosya sayısıdır. Geride kalan diğer etken ise sabit diskteki teknik arızalar. Zaten böyle bir durum var ise size tavsiyem problem büyümeden yedek almanız ve diski değiştirmenizdir.

Tanıtacağımız programa geri dönersek programımızın adı Auslogics Disk Defrag. Gerçekten denediğim programlar arasında en iyisi ve en hızlısı. Büyük boyutlu sabit diskleri ve büyük boyutlu dosyaları çok kısa sürede birleştirebiliyor. İşini olukça iyi yapıyor. Sizde kullandıktan sonra bilgisayarınızda ki hızı fark edeceksinizdir. Ayrıca program sadece sabit diskleri birleştirmiyor. Harici diskler, usb bellek ve hafıza kartlarını da birleştirebilirsiniz.

Auslogics Disk Defrag - Program ara yüzüProgramın ara yüzünden bir görünüm. Oldukça kullanışlı ve sade…

Programın Türkçe dil desteği yok ama kullanımı oldukça basit. Aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi birleştirmek istediğiniz sabit disk seçip alttaki Defrag butonuna basmanız yeterli. Programı kullanırken farklı bir iş yapıyorsanız işlerinizde bir aksama meydana gelmez. Ancak sabit diskiniz program tarafından o an kullanıldığı için isteklere geç cevap verebilir. Size tavsiyem program işlemini bitirene başka program açmamanızdır. Bu sayede birleştirme işlemi daha başarılı ve hızlı olur. Zaten birleştirme işleminden sonra bilgisayarınızda işiniz yoksa Defrag butonunun yanına bulunan Shut down after defragmentation kutucuğunu işaretleyin. Bu sayede birleştirme işlemi bittikten sonra bilgisayarınız kapanacaktır.

Auslogics Disk DefragBirleştirme işlemine başlamak için sabit disk seçin ve Defrag butonuna basın. İşlemden sonra bilgisayarınızın kapanmasını istiyorsanız sağ taraftaki Shut down after defragmentation kutucuğunu işaretleyin.

Disk Birleştirme işlemini anbean programın ara yüzünden takip edebilirsiniz. Dilerseniz birleştirme işleminden sonra detaylı bir rapor hazırlatıp birleştirilen dosya isimlerine bakabilirsiniz.

Programı uzun zamandan beri kullanıyorum. Her bilgisayara kurulması gereken bir araç. Sizde deneyin ve oluşan performansı fark edin.

  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın

Adelina Sfishta

Okuyanlar Özgür Olmalı

Evrim Teorisi Online

Evrim hakkında herşey...

Virginia Woolf

Herkes kendi geçmişini, kalbiyle bildiği bir kitabın sayfaları gibi kapalı tutar ve dostları sadece onun başlığını okuyabilir.

ODILA BLOGGER by OAS

Turkish Geeks on Life & Politics...

YAŞAMAK ŞAKAYA GELMEZ

Facebook adreslerimiz: http://www.facebook.com/ata.fecob - http://www.facebook.com/pages/fvco/107464239362228

Komeleya Çand û Integrasyon a Kurd Luzern

Kürdischer Kultur und Integrationsverein Luzern/Mythenstrasse7,6003 Luzern

eren@home ~ $

Açık Kaynak, Linux, Programlama Dilleri, Amatör Telsizcilik gibi konular üzerine düşünceler

Ata FE COB

"En büyük yenilgimiz, bir alternatif fikrini kaybetmiş olmamızdır." ___Michael Lebowitz

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

CHP SULTANGAZİ

"Direnme gücü, dünya “evet” sözcüğünü duymak istediğinde 'HAYIR' diyebilme yetisidi" E. Fromm. ________“12 Eylül’de ‘HAYIR’ oyu vererek tokat atın, okyanus ötesinden de duyulsun” KILIÇDAROĞLU