Gençlik… Selam Onlara, Sevgi Onlara…


öğrenciGençlik bir sınıf değildir. Üretimden gelen bir gücü yoktur. Kapitalist üretim, mülkiyet, bölüşüm ilişkileri içinde maddi güç sahibi değildir. Ama bilinçli gençlik, örgütlü gençlik, idealist gençlik siyasal hayatta, toplumsal mücadelede önemli bir güçtür. Yol gösterici, yön belirleyici olmasa da etkili, caydırıcı bir kuvvettir. İyi niyetiyle, samimiyetiyle, coşkusuyla, çalışkanlığıyla, azmiyle, çıkarsız- beklentisiz- bencil olmayan duruşuyla önemlidir. Devrimci kararlılığıyla, toplumcu özverisiyle sürece müdahale eder. İrade koyar, tavır alır ve kavgaya ön safta atılır. Mücadele azmini yiğit duruşundan, yurt ve ulus sevgisinden, tarih bilincinden, sorumluluk duygusundan alır. Özverisinden, direnme yeteneğinden alır. Bu sayede belirleyici olur.
Dünya tarihi kadar Türkiye tarihi de gençliğin olumlu ve onurlu çıkışlarının örnekleriyle doludur. Osmanlı İmparatorluğu’nda Tanzimatçılardan Yeni Osmanlılara, Jön Türklerden İttihatçılara uzanan kadroların, Milli Mücadele’yi örgütleyen Müdafaa-i Hukukçuların çok büyük bölümü gençlerdir. Dünyadakine koşut olarak ülkemizde de 68 kuşağı, hem ulusal ölçekteki saflaşmada, hem de sömürücü, işgalci emperyalizme ve onun yerli işbirlikçilerine karşı mücadelede en önde tavır almıştır. 12 Eylül darbesinin yarattığı tüm tahribata, küreselleşme sürecinin, neo liberalizmin, post modernizmin neden olduğu onca çürüyüşe, çözülüşe, çöküşe rağmen günümüzde siyasal kavga veren, toplum için direnen gençlerin sayısı hızla artmaktadır.
Çünkü bu gençler Jön Türklerden beri direnen bir geleneğin sahipleridir. İsyan eden, kafa tutan, “hayır” diyen, gerekirse dağa çıkan bir birikimin devamıdırlar. Namık Kemallerin, Tevfik Fikretlerin, Ömer Nacilerin, Tıbbiyeli Hikmetlerin, Yüzbaşı Farukların, Albay Reşatların, Deniz Gezmişlerin torunlarıdır. Mustafa Kemal’in çocuklarıdır. Türk Devrimi’ne öncülük eden fedakâr fedailerin, Cumhuriyet’i kuran vazife kuşağının, Türkiye’ye kol kanat geren öncü kadroların torunlarıdır. Ve bu gençler Türkiye Gençlik Birliği gibi, Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları gibi, üniversitelerin Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Aydınlanmacı, Halkçı, Ulusalcı düşünce kulüpleri gibi örgütlerde politik ve ideolojik savaşım vermeyi sürdürmektedirler.
Muammer Aksoyları, Bahriye Üçokları, Uğur Mumcuları, Ahmet Taner Kışlalıları yaşatacak olan da, yeniden yaratacak olan da işte bu gençlerdir. Emekten, eşitlikten, bağımsızlıktan, aydınlanmadan yana saf tutacak, mazlum milletlerden yana tavır alacak, antiemperyalist düşünceyi yayacak olanlar işte bu gençlerdir. Türkiye’nin bağımsızlığı, bütünlüğü, egemenliği ve Cumhuriyet Devrimi ortak paydasında kitleleri buluşturacak olan işte bu gençlerdir. Koca koca ünvanlar taşıyan koca koca adamların alamadığı tavrı alan, söylemekten korktuğu sözü söyleyen, gösteremediği cesareti, kararlılığı gösteren işte bu gençlerdir. Tekel emekçileriyle birlikte direnen işte bu gençlerdir. Diyarbakır’ın, Kars’ın yoksul köylerinde köy okullarını tamir eden, köy çocuklarına okuma- yazma öğreten, böylelikle sadece yıkık- dökük binalara değil, yıkılmak istenen Cumhuriyet’in de temeline harç koyan işte bu gençlerdir. Dün olduğu gibi bugün de Samsun’dan Ankara’ya bir elinde ay yıldızlı bayrak bir elinde Mustafa Kemal resmiyle tam bağımsızlık için yürüyen işte bu gençlerdir.
Selam onlara, sevgi onlara…
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın

Adelina Sfishta

Okuyanlar Özgür Olmalı

Evrim Teorisi Online

Evrim hakkında herşey...

Virginia Woolf

Herkes kendi geçmişini, kalbiyle bildiği bir kitabın sayfaları gibi kapalı tutar ve dostları sadece onun başlığını okuyabilir.

ODILA BLOGGER by OAS

Turkish Geeks on Life & Politics...

YAŞAMAK ŞAKAYA GELMEZ

Facebook adreslerimiz: http://www.facebook.com/ata.fecob - http://www.facebook.com/pages/fvco/107464239362228

Komeleya Çand û Integrasyon a Kurd Luzern

Kürdischer Kultur und Integrationsverein Luzern/Mythenstrasse7,6003 Luzern

eren@home ~ $

Açık Kaynak, Linux, Programlama Dilleri, Amatör Telsizcilik gibi konular üzerine düşünceler

Ata FE COB

"En büyük yenilgimiz, bir alternatif fikrini kaybetmiş olmamızdır." ___Michael Lebowitz

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

CHP SULTANGAZİ

"Direnme gücü, dünya “evet” sözcüğünü duymak istediğinde 'HAYIR' diyebilme yetisidi" E. Fromm. ________“12 Eylül’de ‘HAYIR’ oyu vererek tokat atın, okyanus ötesinden de duyulsun” KILIÇDAROĞLU