Ayrımcılık ve İslam…


Ayrımcılık ve İslam
*İslam Şeriatı, “din” ayrımı yapar; kendinden başka bir dini tanı­maz. (Örneğin bkz. Âlu Imran: 19, 83, 85)

*”Irk” ayrımı yapar; Arap toplumuna seslenir, (örneğin bkz. Meryem: 97) Bu nedenle Kur’an’ın “Arapça” olarak gönderildiğini bildirir, (örneğin Bkz. Yusuf: 2; Ra’d: 37; Tâhâ: 113; Şûra: 7; Nahl: 103)

*”Oymak (kabile)” ayrımı yapar, hu­kukunda, “Peygamber”inin diliyle, “HALİFELİK” kurumunu yalnızca “Kureyş Kabilesi”ne verir. (Örneğin bkz. Ahmed Ibn Hanbel, 5/220-21.)

*”Kent-yöre” aynmı yapar; Kur’an ve “peygamber”in yalnızca “Mekke ve çevresi”ni uyarmaya yönelik olduğunu bildirir. (Bkz. En’an:92 Şûra: 7)

*”Zengin-yoksul” aynmı yapar; nimetleri Tanrı’nın bölüştürdüğünü, işçinin, çalışanın yanında, bunları çalıştırsınlar diye her zaman patronun da bulunması gerektiğini, Tanrının kimi insanlara karşı derecelerle üstün kıldığını anlatıp aşılar, (örneğin bkz. Zuhruf: 32.) Yani zenginden, patrondan yana ağırlığını ko­yar. Ganimetleri paylaştırırken de, peygamberi eliyle bunu yapmış­tır. (Buhari’nin de yer verdiği ilgili hadisleri. Diyanet Yayınlarından Tecrîd’de görmek için, 1040, 1296, 1299-1303. nolu hadislere bkz.) “Müellefetü’l-Kulûb” (gönülleri islam’a kazandırılmak istenenler) adı­nı verdiği kimselere, müslüman  olsunlar ya da bu dinde kalsınlar di­ye ganimetten rüşvet verdiği gibi, zengin olmalarına bakılmaksızın, zekat’tan da rüşvet vermiştir. (Bkz. Tevbe: 60.)

*”Efendi-Köle” ayn­mı yapmıştır, insanlann bir kesimini “alınan-satılan mal” durumuna sokmuştur. (Kur’an da sayısız ayetiyle.)

*Ve “cins” aynmı yapmış, “er­keği kadına derece ile üstün kılmıştır.” (Örneğin bkz. Bakara: 228.)

Turan Dursun / Din Bu
  1. hasan
    13/04/2011, 17:56

    siz önce kur^an okumayı sonrada ayetlerin sebi nuzulunu sonrada islam öncesi toplumla sonraki toplumu araştırın sonra konuşun agzı olan konuşmasın her konuda burda bahsettginz islam dini maç muhabbeti diil

  2. yusufperker
    19/05/2011, 12:07

    …….Once İslam nedir öğren o zamanlar turkler yoktu mal ….sana zorla musluman ol dıyen yok sen nasıl yazar oldun malssın lan sen..sana soran oldu mu ıslam nedır dıe..Sızın gıbı saırlerı bu ulkede ustun tutmamak gerek.cunku cok salaksınız …Haram sut emmıs yahıdı kopeklerı bıle sızden daha ıyıdır. oc senı ….

  3. mehmet m.
    27/11/2012, 22:42

    Yazdiginiz ayetlerde tam olarak belirttiginiz ifadeler yok. Ayrica bunlari tartismak cok gereksiz, elestirel dusunmeyi ve davranis felsefesini egitim sistemimizde oyle bir ogretmeliyiz ki cocuklarimiza, duzgun insan olmak icin dine gerek kalmamali bile. Iste bunu asamamamiz sorun. Cezalar ve oduller ile degil sevgi ve saygi ile egitmeliyiz cocuklarimizi.

  4. imarah
    15/04/2013, 20:37

    Yazı Turan Dursun’a aittir, sitenin yazarına değil. Verip veriştirmeyin adamcağıza 🙂

  5. Mert Doğan
    15/02/2014, 11:11

    Metini yazan insan haklı.Kuran ın Tanrısının bir arap bedevisinden farkı yok.

  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın

Adelina Sfishta

Okuyanlar Özgür Olmalı

Evrim Teorisi Online

Evrim hakkında herşey...

Virginia Woolf

Herkes kendi geçmişini, kalbiyle bildiği bir kitabın sayfaları gibi kapalı tutar ve dostları sadece onun başlığını okuyabilir.

ODILA BLOGGER by OAS

Turkish Geeks on Life & Politics...

YAŞAMAK ŞAKAYA GELMEZ

Facebook adreslerimiz: http://www.facebook.com/ata.fecob - http://www.facebook.com/pages/fvco/107464239362228

Komeleya Çand û Integrasyon a Kurd Luzern

Kürdischer Kultur und Integrationsverein Luzern/Mythenstrasse7,6003 Luzern

eren@home ~ $

Açık Kaynak, Linux, Programlama Dilleri, Amatör Telsizcilik gibi konular üzerine düşünceler

Ata FE COB

"En büyük yenilgimiz, bir alternatif fikrini kaybetmiş olmamızdır." ___Michael Lebowitz

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

CHP SULTANGAZİ

"Direnme gücü, dünya “evet” sözcüğünü duymak istediğinde 'HAYIR' diyebilme yetisidi" E. Fromm. ________“12 Eylül’de ‘HAYIR’ oyu vererek tokat atın, okyanus ötesinden de duyulsun” KILIÇDAROĞLU