Mesleklere Göre Beslenme…


Dyt. Yeşim Çelik, “ İş hayatında sağlıklı beslenmenin yolları ve farklı meslek gruplarında doğru beslenme” hakkında bilgi verdi.
Banka memuru, mali müşavir gibi kalori harcaması daha düşük olan grup çalışanlarının kalori alımlarının da daha düşük olması gerekmektedir. Az az, sık sık beslenerek günlük almaları gereken kalori miktarını tamamlamaları uygun olacaktır. Özellikle salata ve protein içeren bir besin kişiyi uzun süre tok tutacak, atıştırmaları engelleyecek ve öğleden sonra daha verimli çalışmayı sağlayacaktır. Bol su içmeleri ve stresi azalttığı için rezene, bağışıklık sistemi içinse adaçayı, ıhlamur önerilmektedir.
Çok sık seyahat edenler yanlarında pratik besinler taşımalı.  Yağsız kraker ile ayran, kuru kayısı, ceviz veya badem, 1 meyve, 1 avuç leblebi, yarım simit ile peynir, yağsız tost ve ayran her yerde bulabilecek ve taşınabilecek pratik besinlerdir. Uzun toplantılara katılanlarsa kalori almamaya dikkat etmeli. Çünkü bu gruptaki çalışanlar uzun süre hareketsiz kalıyor. Özellikle çay, kahve şekerli tüketiliyorsa durum kalori alımını daha da arttırır. Toplantılarda ikram edilen kurabiyeler yerine yağsız kraker, çeyrek simit, kuru kayısı, ceviz, peynirli kepekli sandviçler, çiğ sebzeler ve bitki çayları, su daha iyi seçimlerdir.
İşleri nedeniyle sürekli yürüyenler yağ ve şeker oranına dikkat etmeli ve yeterli oranda sıvı tüketmeli. Ağır işte çalışanlarsa kahvaltıyı ihmal etmemeli. Yetersiz ve dengesiz beslenme, işçinin üretim hızını düşürür. Yüksek enerjili beslenme programı uygulanmalıdır. Enerji yanında protein, vitaminler ve madensel tuzların da yeterli oranda alınması gerekmektedir. Uykusuz ve düzensiz yaşayanların kalori alımlarının yüksek olması gerekmektedir. Düzensiz öğün alışkanlığı, egzersize zaman ayıramama, dengeli beslenme güçlüğü, geç saatte yemek yeme ve şeker içeriği yüksek atıştırmalar, su tüketiminde eksiklik, sindirim sistemi problemleri en sık karşılaşılan problemlerdir. Yağ ve şeker oranı dengelenmiş, yeterli oranda protein içeren besinler ilk tercihleri olmalıdır. Tükettikleri her öğünde 4 besin grubunun bir arada bulunmasına özen gösterilmelidir.
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın

Adelina Sfishta

Okuyanlar Özgür Olmalı

Evrim Teorisi Online

Evrim hakkında herşey...

Virginia Woolf

Herkes kendi geçmişini, kalbiyle bildiği bir kitabın sayfaları gibi kapalı tutar ve dostları sadece onun başlığını okuyabilir.

ODILA BLOGGER by OAS

Turkish Geeks on Life & Politics...

YAŞAMAK ŞAKAYA GELMEZ

Facebook adreslerimiz: http://www.facebook.com/ata.fecob - http://www.facebook.com/pages/fvco/107464239362228

Komeleya Çand û Integrasyon a Kurd Luzern

Kürdischer Kultur und Integrationsverein Luzern/Mythenstrasse7,6003 Luzern

eren@home ~ $

Açık Kaynak, Linux, Programlama Dilleri, Amatör Telsizcilik gibi konular üzerine düşünceler

Ata FE COB

"En büyük yenilgimiz, bir alternatif fikrini kaybetmiş olmamızdır." ___Michael Lebowitz

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

CHP SULTANGAZİ

"Direnme gücü, dünya “evet” sözcüğünü duymak istediğinde 'HAYIR' diyebilme yetisidi" E. Fromm. ________“12 Eylül’de ‘HAYIR’ oyu vererek tokat atın, okyanus ötesinden de duyulsun” KILIÇDAROĞLU